4 Ekim 2010

THE SEPTEMBER ISSUE


Vogue dergisinin ünlü editörü Anna Wintour'ın hayatını anlatan belgeseli sonunda Vogue ile birlikte eylül sayısında okurlarına hediye etti.Şeytan prada giyer filmini gözlerinizde canlandırın  asistanı tarafından kaleme alınan film Anna Winyour'ı yansıtıyordu.Bu belgeseldeN sonra Anna Wintour çok fazla eleştirildi hatta ona buzlar kraliçesi diyenler bile var :).Ama benim belgeseli izledikten sonra Anna Wintour hakkında düşüncelerim tamamen degişti.Çok hırslı işinde kesinlikle mükemmeliyeti arayan bir kadın kesinlikle hata kabul etmiyor yanlız çevresindekilere degil kendi hayatında da katı kuralları var.Boşu boşuna  Vogue editörü olmamı. Ne demişler herseyin bir bedeli vardır Anna Wintour'da  hem kendi hayatına hemde çevresindekilerin hayatına katı kurallar getiriyor ki Vogue US en çok satılan dergiler arasında.Anna Wintour için belgeseldekiler ve yazılanlar şöyle.

Wintour, programında bir boşluk oluştuğu için Milano Moda Haftası’na uğramaya karar veriyor. Milano’da sadece bir dergi değil, aynı zamanda moda dünyasını da yönettiği gözler önüne seriliyor. Yves Saint Laurent’in baş tasarımcılarıyla görüşüyor; önce kreasyonunu aşağılayıp sonra da “Bence tasarımları yeniden düşünmelisin” diyor. Daha sonra Prada tasarımcılarını fırçalayıp, “Bazı modelleri yeniden yorumlayın” tavsiyesinde bulunuyor.
* New York’a dönünce 50 bin dolara malolan bir moda çekimi fotoğraflarını “Yeterince etkileyici” bulmadığı için bir daha kullanılmamak üzere çöpe atıyor.
* Vogue’un web sitesinin yayın yönetmeni Candy Price, patronu Nükleer Wintour’u şu sözlerle tanımlıyor: “Burası bir kilise gibi ve Anna da Papa kadar önemli”.
* Babası London Evening Standart’ın eski yayın yönetmenlerinden olan Anna Wintour söz konusu ailesi ve kızı Bee olunca ise duygusallaşıyor. Biraz gülümsüyor. Bu sahne 88 dakikalık filmde tek güldüğü an olarak gösteriliyor.
* Dünyanın en ünlü moda fotoğrafçılarından Mario Testino’nun Roma’da yaptığı çekimler eline ulaşınca “Hani Colosseum’un dışında çekecekti” diyor. Asistanı “Mario dış mekan çekmek istememiş” cevabını veriyor, bunun üzerine “O zaman iç mekana bir Collosseum inşa edin!” diye çıkışıyor.
* Hollywood yıldızları özel ilgi bekler. Fakat Vogue’a kapak olan Sienna Miller ise çaylak bir model muamelesi görüyor. Wintour, Miller’ın için “Çok dişlek ve sönük!” yorumunu yapmakla yetiniyor.


2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

süper bir post olmuş bu!

Duygu Fedakar dedi ki...

teşekkür ederim canımm:)