27 Aralık 2009

HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR


     Malzemeler




  • 1 adet orta boy hindi

  • 6 diş sarımsak

  • 3 adet soğan

  • 2 adet limon

  • 1 çorba kaşığı salça

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • 2 adet kesme şeker

  • Tuz ve tane karabiber

  • Zeytinyağı

  • Yarım fincan doğal kekik aromalı zeytinyağı



Hazırlanışı: Orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin. Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin. Salçayı, kekiği, şekeri, tuzu ve tane karabiberi ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine doğal kekik aromalı zeytinyağını ilave edin. Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında bir gece bekletin. Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin.



Not: Bu sosunuzla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: